Auto invoeren uit Duitsland

Voor veel mensen is Duitsland een waar Mekka als het gaat om auto’s. Bekende merken als Mercedes, Volkswagen en natuurlijk BMW en Audi kunnen zich al decennia lang verheugen in een trouwe schare fans. In het duurdere segment is Porsche een merk dat altijd op een warme belangstelling kan rekenen. Duitsers lijken wel eens gewoon meer op te hebben met auto’s dan wij Nederlanders. In ons buurland rijden, misschien wel daarom, dan ook auto’s rond die we hier in Nederland amper zien rijden. Laat staan dat ze hier verkrijgbaar zijn. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een bepaald merk of type auto, maar het kan ook gaan om een bepaalde uitvoering. Een auto invoeren uit Duitsland is een prima optie als je op zoek bent naar iets anders dan anders.

Maar er is meer…

De aanschafprijs van auto’s ligt in Duitsland beduidend lager dan bij ons. Dit kan natuurlijk ook voldoende reden zijn om eens over de grens met onze oosterburen heen te kijken. Toch is het goed je niet alleen op de prijs blind te staren, want er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Doe je dit niet, dan kun je voor vervelende financiële verrassingen achteraf komen te staan. Het is natuurlijk niet prettig als het plezier van jouw aankoop hierdoor in het gedrang komt. Een auto kopen in Duitsland is zeker mogelijk, als je maar weet waar je op moet letten.

Let dus op!

Aandachtspunten bij auto invoeren uit Duitsland zijn:

  • Beperk je zoekgebied. Bepaal wat voor jou haalbaar is qua afstand. Duitsland is een groot land en hoe verder je moet rijden hoe hoger de kosten.
  • Check de dealer of het autobedrijf waar je de auto wilt gaan kopen. Je kunt tegenwoordig online al een hoop research doen, maar wat houdt je tegen om eens te bellen? Hoer ervaar je dit contact en is dit van voldoende vertrouwen om verder te willen gaan?
  • Rij je de auto zelf terug naar Nederland? Als het antwoord “ja” is, denk dan aan het regelen van de verzekering! Uitbesteden kan ook, maar dit transport is natuurlijk ook niet gratis.
  • De BPM, de welbekende belasting die je nog moet betalen.
  • De keuring RDW-keuring en kosten van een mogelijke Apk-keuring.

Indien je dit alles toch niet zelf wilt regelen, dan zijn er ook bedrijven, zoals bijvoorbeeld Easy Import, die dit voor jou kunnen doen. Je kunt dan vaak kiezen uit verschillende pakketten. Ga niet over één nachtje ijs. Wik en weeg en maak vervolgens de keuze die het beste bij jou past.